Tekstin koko

Hakuohjeet

Apurahahaku on vuosittain 1.1. - 31.1. Apurahahakemus on jätettävä säätiölle 31.1. mennessä sähköisesti. Vuoden 2023 haku uudistuu ja siitä tiedotamme joulukuussa.

Henkilökohtaista apurahaa voi hakea vain apurahan käyttäjä itse. Tutkimusryhmän johtaja voi hakea ryhmälle apurahaa, jonka maksaa edelleen palkkana, mutta ei henkilökohtaista apurahaa edelleen myönnettäväksi ryhmän jäsenelle.

Matka-apurahaa haetaan määriteltyyn kongressiin eikä myönnetty matka-apuraha ole siirrettävissä toiseen kongressiin. Samaan tilaisuuteen voidaan myöntää tutkimusryhmästä korkeintaan yhdelle hakijalle matka-apuraha. Matka-apurahasta käyttämättömiä varoja ei voi käyttää muuhun tarkoitukseen, vaan myönnetystä matka-apurahasta loppuosa maksetaan raportin, posterin (tai abstractin) toimittamista ja kuitteja vastaan. Kuittien tulee olla tosite suoritetusta maksusta. Raportissa esitetään laskelma kuluista.

Hakemuksella voi anoa vain yhtä apurahalajia.  Jos esimerkiksi haet sekä tutkimusapurahaa että matka-apurahaa, tulee näistä täyttää eri hakemukset. Jos apurahan käyttösi on tarkoitus alkaa vasta 1.1. - 30.4. välisenä aikana hakemusvuoden jälkeen, mainitse siitä selvästi hakemuksesi käyttötarkoitusrivillä. Pääsääntöisesti apurahan käyttö tulee aloittaa myöntövuonna.

Emme palauta hakemuksia.

Saatuasi myönteisen päätöksen, pyydämme sinua toimittamaan maksatustiedot. Kun olet käyttänyt apurahan, tulee sinun raportoida sen käytöstä 3 kuukauden kuluessa.

Huom! Kirjoitathan hakemukseen tiiviisti olennaiset seikat: mikä on erityistä ja ansiokasta juuri sinun tutkimuksessasi. Kirjoitustila on rajoitettu eikä liitteitä enää tarvita.

Ongelmatilanteissa voit pyytää apua asiamieheltä, puhelin 0400 824 438. Sähköpostiosoite on saatio(ät)parkinsonsaatio.fi.

Päivitetty 5.10.2022

Lue myös

https://www.parkinsonsaatio.fi/apurahat

https://www.parkinsonsaatio.fi/apurahat/english

https://www.parkinsonsaatio.fi/apurahat/apurahan-myontaminen-ja-maksatus

https://www.parkinsonsaatio.fi/english/award-and-payment-grants

https://www.parkinsonsaatio.fi/apurahat/raportointi

https://www.parkinsonsaatio.fi/reporting