Tekstin koko

Auta selvittämään mysteeri - tee lahjoitus

Miksi lahjoittaisin?

Riski sairastua Parkinsonin tautiin kasvaa iän myötä, sillä tauti alkaa keskimäärin 60-vuotiaana, ja useimmille tauti kehittyy 50 – 70 vuoden iässä. Väestön ikääntyessä tautia sairastavien määrän ennustetaan oleellisesti lisääntyvän. Siksi hoitomuodoilla, parantavilla ja estävillä lääkehoidoilla on suuri yhteiskunnallinen merkitys ikääntyvien ihmisten elämänlaadun ja itsenäisen pärjäämisen kannalta.

Vain tieteellinen tutkimus auttaa ymmärtämään Parkinsonin taudin syntysyitä. Tutkimus luo mahdollisuuden löytää keinoja oireiden lievittämiseen, hoitomuotojen kehittämiseen sekä taudin parantamiseen.

Liikehäiriösairauksiin perehtyneitä asiantuntijoita tarvitaan enemmän. Siksi juuri nuorille tutkijoille suunnatut väitös- ja matka-apurahat antavat taloudellisen tuen avulla mahdollisuuden erikoistua tälle tutkimusalueelle.

Säätiön hallitus koostuu neurologian ja talouden asiantuntijoista sekä sairastuneista. Päätöksentekoa ohjaavat asiantuntijuus, luottamuksellisuus, objektiivisuus sekä eettiset arvot. Testamentein ja lahjoituksin saatua omaisuutta hoidetaan huolellisesti ja riskejä kaihtaen.

Yleishyödylliset säätiöt eivät maksa lahja- tai perintöveroa.

Lahjoituksen tehdäksesi ota yhteyttä säätiön asiamieheen, puhelin 0400 824 438 tai sähköpostilla saatio (at )parkinsonsaatio.fi, niin neuvomme Sinua tai lue lisää  Apurahakeräyksestä.

Päivitetty 2.1.2023